Sporten om je gezondheid te verbeteren

Sporten heel belangrijk om een gezond en fit lichaam te krijgen en te behouden. Om je doelen te halen is het meestal belangrijk dat je regelmatig sport zodat je spieren goed kunnen wennen aan het ritme om te sporten. Naast dat sporten goed is voor je spieren is het voor veel mensen ook een sociale bezigheid omdat zij in de sportschool in contact komen met meerdere mensen die daar ook vaker komen. Sinds de wereld in greep wordt gehouden door het coronavirus zijn veel sportscholen dicht en als ze dan wel open mogen is het nog maar de vraag of het verstandig is om heen te gaan.

Thuissporten

Thuissporten is de nieuwe standaard geworden, veel mensen vinden het toch belangrijk om te blijven sporten, nu de sportscholen dicht zijn en bouwen sommigen thuis een kamer om tot sportschool. Maar thuis kan je vaak niet alle apparaten kwijt die je in de sportschool kan vinden, je moet daarom een selectie maken tussen de verschillende apparaten. Maar welke apparaten kies je voor jouw eigen thuis gym?

Hometrainer of crosstrainer

Je kunt kan voor cardiotrainingen kiezen of krachttrainingen maar over het algemeen wordt vaak gekozen voor cardio. Om een goede cardiotraining te doen is een hometrainer een geschikt apparaat, je kan op de hometrainer een goede conditietraining doen of gewoon gebruiken om dagelijkse beweging te krijgen. Een bijkomend voordeel is dat je op deze manier ook niet naar buiten hoeft. Je kan ook kiezen voor een crosstrainer, hierop maak je meer een lopende beweging waar je op de hometrainer een fietsende beweging maakt. Op een crosstrainer bewegen je armen en schouders ook mee dus je beweegt een groot deel van je lichaam.