Soorten boards voor snowboarden

Snowboarden wordt een van de coolste wintersporten. Het kan je adrenaline pompen als je op een snowboard van de besneeuwde berg glijdt. De mensen die nog nooit eerder hebben gesnowboard, denken misschien dat het board gewoon een houten plank is. Maar eigenlijk zijn er vijf verschillende soorten borden. Elk type board heeft zijn eigen specialiteit. Door het juiste ontwerp van het board te kiezen, wordt je downhill-rit spannender en leuker. Het selecteren van het bord moet gebaseerd zijn op de lengte en het gewicht van uw lichaam. Ook moet u de staat van het terrein goed kennen.

Vijf soorten borden waaruit u kunt kiezen

Het eerste type snowboard is All-Mountain. Dit board is veelzijdig omdat je ermee kunt rijden op klonten, hobbels en poeder oppervlakken. All-Mountainboard is geschikt voor park- en pipecourses. Het tweede type board is Freestyle. Een Freestyle board is de beste optie als je door een park gaat. Het is exclusief ontworpen om enkele trucs uit te voeren. Het volgende type board dat je moet kennen is Freeride. Het Freeride board heeft een breed oppervlak. Het kan dus beter drijven op de sneeuw. Als je het board op de poedersneeuw wilt rijden, moet je het poeder board gebruiken. Als je dan het achterland wilt verkennen en erop wilt rijden, is het gebruik van een splitboard de beste beslissing.

Welk board is geschikt voor beginners?

Als je voor het eerst wilt snowboarden, kun je beter het All-Mountain board gebruiken. Als beginner kun je nog steeds de toestand van het terrein leren. Je moet dus het All-Mountain board gebruiken, omdat het op elk terrein goed kan presteren. De vorm van de tail en tip van het All-Mountain board is anders. De staart is smaller dan de punt. Het helpt je om goed in balans te komen. Omdat het All-Mountain board veelzijdig is, wordt dit board niet alleen gebruikt door beginners maar ook door professionele snowboarders.