Praktische tips voor als je een gezondheidscoach of -trainer zoekt

Wanneer je last hebt van gezondheidsproblemen kan het soms lastig zijn om een goede behandeling te vinden die bij jou past. Het kan daarom handig zijn om een gezondheidscoach te raadplegen. Deze coach kan jou helpen bij het vinden van een passende behandeling en kan jou coachen bij het bereiken van een gezonde en gebalanceerde levensstijl. Maar hoe vind je een goede gezondheidscoach? Wij hebben in deze blog vijf tips voor je op een rijtje gezet.

Zoek een gecertificeerde coach

Het is belangrijk om een gecertificeerde gezondheidscoach te zoeken. Dit betekent dat de coach een opleiding heeft gevolgd en aan bepaalde eisen voldoet. Een gecertificeerde coach weet vaak meer over gezondheid en behandelingen dan een niet-gecertificeerde coach. Zoek bijvoorbeeld naar coaches die in het bezit zijn van het BLCN of een voeding en diëtetiek certificaat. Of ze deze certificaten hebben kun je vaak zien op de gezondheidscoach zijn of haar website.

Lees referenties

Het is belangrijk om te weten of andere mensen tevreden zijn met de diensten van een gezondheidscoach. Zoek daarom naar referenties van anderen. Deze kun je vaak vinden op de website van de coach of op externe websites als Yelp of Trustpilot. Als veel mensen tevreden zijn met de diensten van de coach is de kans groot dat jij dit ook zult zijn.

Vind iemand met dezelfde waarden

Een gezondheidscoach moet bij jou passen. Zoek daarom iemand wiens waarden overeenkomen met die van jou. Als je het belangrijk vindt om een holistische benadering te hebben kun je het beste zoeken naar coaches die dezelfde benadering hanteren. Een goede coach kan jou helpen bij het vinden van een goede behandeling die past bij jouw waarden en levensstijl.

Hanteer een persoonlijk criterium

Je zult een hoop tijd doorbrengen met jouw gezondheidscoach. Het is daarom belangrijk dat je iemand vindt met wie je het goed kunt vinden. Hanteer daarom een persoonlijk criterium bij het kiezen van een coach. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je iemand wilt met wie je gemakkelijk kunt communiceren, of iemand die een humoristische benadering hanteert.

Vraag om een intakegesprek

Voordat je definitief voor een gezondheidscoach kiest is het handig om een intakegesprek in te plannen. Tijdens dit gesprek kun je kennismaken met de coach en kun je bespreken wat jouw wensen en behoeftes zijn. Je kunt vragen stellen over de werkwijze van de coach en bespreken wat je kunt verwachten. Op basis van dit gesprek kun je bepalen of de coach bij jou past.

Samenvatting

Het vinden van goede gezondheidscoach kan soms lastig zijn, maar met deze vijf tips gaat het je vast en zeker lukken. Zoek naar gecertificeerde coaches, lees referenties van anderen, vind iemand met dezelfde waarden, hanteer een persoonlijk criterium en vraag om een intakegesprek. Op deze manier vind je de coach die het beste bij jou past en kan jij aan de slag met een gezonde levensstijl en behandeltraject.

Bron: marjoleinizeboud.nl