Fysiotherapie met alle disciplines

Pijn aan de rug, knieën, hoofdpijn; het zijn allemaal aandoeningen waarbij fysiotherapie een oplossing kan zijn. Dat geldt zeker voor de Active Health Clinic en Leidschenveen en Ypenburg. In deze praktijken zijn alle disciplines die nodig zijn om blessures succesvol te verhelpen bij elkaar gebracht. Naast fysiotherapie is er manuele therapie, hydrotherapie, een deskundige op het gebied van voeding. Uiteraard zijn er ook allerlei voorzieningen voor medische fitness voorhanden. Bij deze praktijk voor fysiotherapie word je extra snel geholpen bij knieblessures, schouderpijn en hoofdpijn, want daar zijn speciale programma’s voor ontwikkeld.

Gestructureerde aanpak

Voor een succesvolle aanpak van fysiotherapie wordt er altijd gewerkt volgens een vaste structuur. Die begint met onderzoek door een therapeut. Uit dat onderzoek blijkt waar de klachten vandaan komen. Op basis daarvan wordt een behandelplan opgesteld. Ook wordt gekeken of de blessure gevolgen heeft gehad voor het omliggende gebied. Soms wordt de manier van bewegen immers aangepast om de pijn te verlichten. Als de blessure is genezen wordt het spierweefsel door middel van training versterkt. Daarna volgt een onderzoek naar de thuis- en werksituatie. Daaruit volgen tips om herhaling van de blessure te voorkomen. Fysiotherapie houdt bij de Active Health Clinic dus niet op als een blessure is genezen.

Een afspraak maken voor fysiotherapie

Voor het maken van een afspraak bij de Active Health Clinic voor fysiotherapie hoef je geen verwijzing van een arts te hebben. Bij klachten kun je zelf een afspraak maken. Voor behandelingen kun je terecht tijdens kantooruren. Op een aantal dagen in de week is het ook mogelijk om in de avonduren een afspraak te maken. Waar en wanneer dat precies kan is te vinden op https://www.ahcfysiotherapie.nl/. De kosten van fysiotherapie moet je in principe zelf betalen. De meeste zorgverzekeringen betalen vaak wel een deel van de kosten.