Aquafinesse: onze ervaringen

Waterbehandeling

Sinds kort gebruiken we Aquafinesse voor waterbehandeling in onze spa. Ik vertel je graag meer over onze ervaringen met dit product. Iedereen die een eigen zwembad of spa heeft, weet dat je moet zorgen dat de bacteriën in het water gedood worden. Gebruikers nemen vuil mee het water in, bij buitenbaden komt er ook nog eens vuil van de omgeving in het bad. De bacteriën zorgen ervoor dat het water vies en troebel wordt. Dat is niet fijn om in te baden maar je kunt er ook nog eens erg ziek van worden.

Aquafinesse

Aquafinesse is een alternatief voor chloor

In de meeste zwembaden en spa’s wordt chloor gebruikt. Chloor zorgt er voor dat het water helder blijft en de bacteriën gedood worden. Door het gebruik van filters en pompen wordt het water bovendien gefilterd. Het gebruik van chloor heeft echter ook nadelen. Zo droogt het de huid uit en kan het irritaties veroorzaken aan de ogen en luchtwegen. De concentratie chloor luistert dan ook erg nauw. Steeds meer zwembaden zijn dan ook op zoek naar alternatieven. Er zijn bijvoorbeeld ook zout water zwembaden waarbij het water wordt gezuiverd met zout in plaats van met chloor.

Spa

Voorkomt kalkopbouw

Voor spa’s is er een ander alternatief voor chloor, namelijk Aquafinesse. Dit product gebruik je een keer per week. Naast dat het zorgt voor schoon, helder water, voorkomt het ook kalkopbouw aan gladde wanden, pompen en verwarming. Hierdoor gaan de onderdelen ook langer mee en bespaar je dus ook veel geld. Wij kochten Aquafinesse online in de webshop van Bodyfit. Erg handig want het is eenvoudig besteld en het wordt snel bij je thuis bezorgd. Hoeveel je nodig hebt, is afhankelijk van de grootte van je spa. Gemiddeld kun je 3 tot 6 maanden doen met een verpakking. Wij gebruiken nog wel een beetje chloor in onze spa. De concentratie is echter zo laag dat het geen irritaties meer geeft.